Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@22:31:07 GMT

تاثیر زلزله بر قرنطینه نیم‌بند قم

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۶۷۲۸۹

تاثیر زلزله بر قرنطینه نیم‌بند قم

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا در حالی که این روزها بدلیل شیوع کرونا توصیه شدید وزارت بهداشت و مسوولان استانی بر ضرورت در خانه ماندن و خودداری از تجمعات و حضور در مجامع عمومی است، زلزله دقایق اولیه بامداد روز یکشنبه در قم باعث شد، این قرنطینه نصف و نیمه قمی ها هم از بین برود.

این حادثه بااینکه خوشبختانه طبق برآورد مسوولان استانی خسارت مالی و جانی خاصی برجای نگذاشت اما متأسفانه به‌صورت ناخواسته‌ای سبب اختلاط و هجوم مردم به سطح کوچه و خیابان و اجتماعات چند نفره شد که می تواند می تواند شرایط قم را در کنترل و جلوگیری از کرونا بدتر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم عصر امروز در مصاحبه ای وضعیت استان در شیوع و توسعه کرونا را فوق بحرانی توصیف کرده بود.

زمان وقوع زلزله در دقیقه ۱۱ بامداد روز یکشنبه زمانی بود که بیشتر مردم هنوز بیدار بودند و آن را احساس کردند و همین مساله سبب در بیرون آمدن مردم از خانه و شکستن حالت قرنطینه نسبی در بین مردم از ترس وقوع پس لرزه های محتمل بعدی شد.

 مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا حاکی است که مردم برای دقایقی توصیه‌های بهداشت فردی و خودداری از تجمعات را فراموش کرده و در دسته‌های چندنفری از احساس و مشاهدات خود از زلزله حکایت می‌کردند.

آن چیزی که برای مدت‌زمانی در حدود یک ساعت سبب تجمعات متعدد در برخی کوچه‌ها و معابر قم بود ترس از پس‌لرزه‌های احتمالی زلزله بود، انتشار گسترده برخی شایعات در فضای مجازی نسبت به ابعاد زلزله و احتمال تکرار آن نیز در این امر بسیار تأثیرگذار بود.

پس از گذشت نزدیک به یک ساعت از گذشته زلزله نسبتاً شدید در قم و طبق برآوردهای میدانی وضعیت عمومی شهر کاملاً عادی بوده و مردم به خانه‌های خود برگشته‌اند و پارک‌ها و بوستان‌های شهر نیز برخلاف تجربه‌های گذشته وقوع زلزله شاهد حضور خانواده‌ها و گذراندن شب در این مکان‌های عمومی نیست.

زلزله‌ای به بزرگی ۴ ریشتر ساعت ۱۱ دقیقه بامداد امروز در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوست که در برخی مناطق استان قم احساس شد، هنوز اطلاعات دقیقی تلفات نهایی این حادثه مخابره نشده است.

زلزله فعلا خسارت نداشت

-یک منبع در مدیریت بحران استان قم به خبرنگار ایرنا گفت: قدرت زلزله ۴ ریشتر و مرکز آن در بخش کهک قم بوده و ساعت ۱۱ دقیقه بامداد یکشنبه رخ داده است.
وی با اشاره به این که برآورد اولیه نشانده خسارت خاصی نیست، از امکان پس لرزه خبر داد.

تیم های ارزیاب جمعیت هلال احمر برای بررسی ابعاد زلزله ۴ ریشتری به کهک ، جمکران و جعفریه اعزام شدند.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان قم، در پی وقوع زلزله ۴ ریشتری در حوالی قم ، ۴ تیم ارزیاب جمعیت هلال احمر برای بررسی ابعاد و خسارات احتمالی به مناطق کهک ، جمکران و جعفریه اعزام شدند.
گفتنی است، زمین‌لرزه ای امشب در ساعت ۰۰:۱۱:۲۰ در قم و به بزرگی ۴ ریشتر در استان قم و حوالی آن احساس شد.

کد خبر 492824 برچسب‌ها زلزله استان قم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله استان قم استان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو

دریافت 17 MB

به گزارش همشهری آنلاین، لار نام شهری در استان فارس است که در اردیبهشت سال ۱۳۳۹، یک زلزله ی بزرگ در آن اتفاق افتاد و باعث شد تا تمام خانه ها و محله های این شهر به ویرانه تبدیل شود. از آنجاییکه این زلزله باعث تخریب همه چیز شده بود، به کمک افراد نیکوکار، شهری جدید در جنوب شهر لار تاسیس شد.

شهر جدید لار، وسعتی ۱۰۰ هکتاری داشت و این بار طوری ساخته شد تا زلزله نتواند باعث تخریب آن شود. از آنجا که مهندسین می دانستند این شهر روی گسل زلزله قرار گرفته شده است، باید ساختمان ها و محله های آن طوری ساخته می شد که در برابر زلزله مقاوم باشد در نتیجه بهترین نقشه برای این شهر، مدل شطرنجی بود. ساختمان های این شهر نه تنها بر اساس اصول ایمنی ساخته شدند بلکه خیابان ها هم طوری ایجاد شدند که هم را قطع کنند.

در واقع در لار با شهری روبرو هستیم که دارای خیابان ها متقاطع است که همه ی خیابان ها هم را قطع می کنند و در نتیجه هیچ کوچه ای در آن وجود ندارد و به همین دلیل به آن شهر بدون کوچه ایران می گویند. در واقع این مدل ساخت و ساز با خیابان های پهن و ساختمان های کم ارتفاع باعث می شود تا در صورت وقوع دوباره ی زلزله، مردم کمتر در خطر آسیب قرار بگیرند.

شهر جدید لار امروزه ۲ بخش اصلی دارد قسمت قدیمی شهر با بافت قدیمی و قسمت جدید شهر که در آن ساختمان های ضد زلزله و زیبا به چشم می خورد، شهری بدون کوچه ایران. این شهر نه تنها در ایران بلکه در سراسر خاورمیانه به عنوان شهر بدون کوچه معروف است.

کد خبر 850398 منبع: صدا و سیما برچسب‌ها استان‌ فارس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری سفر - گردشگری خبر مهم شهر کوچه

دیگر خبرها

  • ۲۰ ساعت تا پایان تبلیغات/لیست‌ها پشت خط ماراتن ۲۱ اردیبهشت
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • معاونان وزیر راه و شهرسازی به مشکلات مردم قم رسیدگی می کنند
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را