Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@19:57:32 GMT

پنج محدوده خطر زلزله در اطراف شهر قم

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۶۲۴۹

پنج محدوده خطر زلزله در اطراف شهر قم

 محمدصادق پیشوایی گفت: استان قم برحسب درجه بندی خطرنسبی زلزله در شهرهای ایران مطابق با آیین نامه ۲۸۰۰ درحوزه مناطق باخطرنسبی زیاد زلزله قرار دارد و تواتر زلزله¬های اتفاق افتاده وشدت آنها نشان می دهد که زلزله یکی از مخاطرات جدی و مهم این استان است.

به گفته او گسل های سطح استان عمدتاً جهت شمال غرب- جنوب شرق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشوایی در خصوص اقدامات این اداره کل برای کاهش مخاطرات زلزله در استان گفت: برای ثبت و رصد زلزله¬های استان،هفت دستگاه شتابنگار نسل جدید در سطح استان قم توسط وزارت راه وشهرسازی نصب گردیده است. که در صورت تخصیص بودجه می تواند به سیستم هشدار سریع زلزله هم متصل شده و از این طریق کمک قابل توجهی به مدیریت بحران بخصوص قبل از وقوع زلزله نماید.

او می گوید:چنانچه سیستم هشدار سریع نصب و راه اندازی گردد می¬توان به سرعت از طریق شیرهای قطع اتوماتیک گاز، جریان گاز را حتی قبل از وقوع خرابی¬های ها زلزله قطع کرد و بدین وسیله از آتش سوزی پس از زلزله جلوگیری نمود.

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: بررسی زلزله¬های دستگاهی نوین ایران ( شبکه زلزله نگاری منسجم مؤسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران که داده های از سال  ۲۰۰۶ به طور منظم قابل بر گرفتن است) نیز نشان می دهد که در شعاع تقریبی ۱۰۰کیلومتری از مرکز زلزله جعفریه تعداد ۴۸۵ زمین لرزه با بزرگی بیشتر از دو و نیم رُخ داده است.

محدوده خطر لرزه ای اطراف قم

پیشوایی محدوده خطر لرزه ای اطراف قم را مورد توجه قرار داد و گفت: پنج شهر قم، ساوه، تفرش، قنوات و جعفریه در شعاع حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلومتری اطراف مرکز زلزله جعفریه قراردارد. جمعیت این شهرها روی هم حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر مطابق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵است.

او گفت: این تعداد جمعیت شهری در ۲۴۵ هزار واحد مسکونی اسکلت دار و ۱۹۵ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت زندگی می کنند یعنی جمعیتی نزدیک ۶۰۰ هزار نفر در واحدهای فاقد اسکلت و نامقاوم در برابر زلزله های بزرگ زندگی می کنند که برابر ۴۴ درصد جمعیت شهری هستند.

پیشوایی گفت: در همین محدوده ، حدود ۴۰۰پارچه آبادی واقع گردیده که جمعیت کل آنها ۱۲۷ هزار نفر می باشد . از این تعداد جمعیت روستایی۹/۶۵۰ واحد مسکونی اسکلت ۲۹/۳۶۰ واحد مسکونی فاقد اسکلت بوده که معادل ۷۵ درصد منازل روستایی فاقد استحکام بنای نسبی و بدون اسکلت هستند.

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قم در پایان گفت: راه اندازی شبکه محلی لرزه نگاری و شتابنگاری (در شهرهای کوچک )، آموزش مستمر رفتار صحیح در برابر زلزله از طریق رسانه ها و بخصوص صدا و سیمای استان و با هدایت و سرپرستی مدیریت بحران استان، تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی فاقد اسکلت با اهرمهای تشویقی دولت و تخفیفات شهرداری ها و نوسازی واحدهای روستایی با اولویت آوار سنگین از جمله پیشنهادهای این اداره کل برای کاهش مخاطرات ناشی از بروز زلزله در استان است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حوادث طبیعی زازله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۶۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟

شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران درباره حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف 50 درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

واکنش چمران به پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی مدیران شهرداری تهران

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در آذربایجان غربی اجرا شده است
  • ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟
  • شهرستان دیر فاقد انبار تجهیزات پشتیبانی امدادی هلال احمر است
  • توقیف لندکروزر قاچاق (+عکس)
  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • (ویدئو) انقلاب در دنیای ورزش با اسکلت بیرونی چینی
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع